Neem contact op!

Prodware adjust Retail

 

Een complete oplossing voor retail professionals

 

De retailmarkt wordt gekenmerkt als een markt die uiterst dynamisch en uitdagend is. Bedrijven in deze branche worden geconfronteerd met steeds zwaardere beproevingen die leiden tot verlaagde winstmarges en hogere kwaliteitseisen voor wat betreft de dienstverlening. De moderne klant heeft een hoog verwachtingspatroon. Zij verwachten dat organisaties zich digitaal presenteren en aanpassen aan hun wensen. De consument wil zelf bepalen hoe men koopt of communiceert, met welke device het hen schikt.


Of dit nu in de winkel is, of online. Boven alles rekenen ze op een uitstekende customer service via alle beschikbare kanalen. Van de fysieke winkel met POS, de website van de retailer en het call center tot de marktplaatsen en sociale netwerken. Alles is naadloos verbonden als één informatiebron. Het draait allemaal om de omnichannel winkelbeleving. De combinatie van deze uitdagingen en natuurlijk de oplossing bepaalt het succes van de retailorganisatie.

 

 

  • Retail vandaag Retail vandaag
  • Internet of thingsInternet of Things
  • Big DataBig data
  • Digital MerchandisingDigital Merchandising
  • Social MediaSocial media
  • Social MediaCustomer loyalty
Retail vandaag

Meer keuzes. Grotere flexibiliteit. Minder gedoe.

 

Misschien is retail wel de industrie die het meest door de snelle technologische vooruitgang is beïnvloed. Het internet heeft nieuwe markten geopend voor u en uw concurrenten. In onze mobiele samenleving zijn consumenten niet meer beperkt tot winkels op loop- of rij-afstand. De consument kan producten uit winkels over de hele wereld kopen en bestellingen plaatsen bij medewerkers die niet eens dezelfde taal spreken. De competitie voor marktaandeel is heviger dan ooit eerder.

 

Een toename van apparaten heeft ook de manier waarop consumenten winkelen veranderd, zowel in-store als online. U heeft als retailer nu toegang tot data over consumenten en markten waar u tien jaar geleden nog niet van kon dromen. Verandering is de enige constante factor in de enorme revolutie in koopgedrag die teweeggebracht is door technologie.

 

Meer keuzes. Grotere flexibiliteit. Minder gedoe. De basisprincipes van het bevorderen van een relatie tussen uw klant en uw merk. Het draait allemaal om de ervaring. En wanneer die ervaring goud is, komen mensen terug voor meer.

Internet of Things

Met een beetje fantasie is de sky the limit

 

Internet of Things (IoT) heeft de potentie om de fysieke interactie tussen retailers en klanten drastisch te veranderen. Door de grote diversiteit aan meningen over wat IoT nu precies is, is er bij veel retailers onduidelijkheid over wat het betekent voor de toekomst van de retail.

 

"We moedigen retailers aan om na te denken over Internet of Things als een Internet van hun Things," vertelt Karen Garrette, Global Retail Director bij Microsoft. "Wat kunt u doen met de technologie waar u op dit moment over beschikt om klantcontacten te verbeteren? En wanneer een beetje technologie in innovatieve manieren wordt ingezet, hoe kunt u dan meer winstgevend opereren terwijl u de winkelbeleving voor een klant nog beter maakt?"

 

U heeft waarschijnlijk gehoord van de met internet verbonden koelkast die de huiseigenaar vertelt wanneer hij eieren, melk en andere verbruiksgoederen moet bijvullen. Uiteraard zijn veel retailers ook enthousiast over het idee van met internet verbonden schappen die het winkelpersoneel alarmeren wanneer items opraken en bijgevuld of bijbesteld moeten worden. Met Internet of Things en een beetje fantasie is de sky the limit.

Big data

Big data voor u laten werken

 

Vroeger moesten retailers deelnemen aan dure onderzoeken om de trends in de markt te bestuderen. Tegenwoordig komt overal data vandaan: websites, sociale netwerken, mobiele devices, wearable technologie, apparatuur. Het lijkt erop dat er geen einde komt aan het aantal bronnen van nieuwe data. De kunst is om big data voor u te laten werken.

 

Dit proces bestaat uit twee stappen. Allereerst moet u accepteren dat de hoeveelheid data alleen maar gaat toenemen wanneer het aantal mogelijke devices die verbonden zijn met het internet toeneemt. U heeft systemen nodig die data kunnen verzamelen, analyseren en bruikbaar maken in het tijdperk dat Satya Nadella, CEO van Microsoft, ambient intelligence heeft genoemd.

 

Ten tweede moet u accepteren dat de dagen van gelimiteerde datatoegang voor een kleine groep van business analisten over zijn. Retailers moeten een datacultuur ontwikkelen waar informatie toegankelijk en bruikbaar is voor en door iedereen in de organisatie.

 

"Een datacultuur gaat niet alleen over de inzet van technologie, het gaat over het veranderen van de cultuur zodat elke organisatie, elk team en ieder individu gemachtigd is om grote dingen te doen omdat de gegevens binnen handbereik zijn", aldus Satya Nadella.

Digital Merchandising

Showrooming en de omnichannel belofte

 

Door de komst van nieuwe technologieën is een nieuwe manier van winkelen ontwikkeld. Verschillende studies tonen aan dat een meerderheid van de klanten nog steeds liever in de winkel koopt dan online. Echter, een groeiend aantal klanten doen online onderzoek naar producten voordat ze een voet in een winkel zetten.

 

Een andere trend is dat steeds meer klanten online producten onderzoeken, dan naar de winkel gaan om ze aan te raken, te voelen en te zien en dan terug naar huis gaan om ze online aan te schaffen of ze zelfs ter plekke via hun telefoon bij een andere retailer te bestellen. Men noemt dit showrooming.

 

Jarenlang hebben retailers zich verzet tegen showrooming. Het hebben van een fysieke winkel is duur. Hoe compenseert u de kosten van uw verkoopmedewerkers wanneer de klant vertrekt om een product waar ze net in de winkel naar hebben gekeken online aan te schaffen? Retailers hebben gevochten tegen showrooming op verschillende manieren. Zo boden ze producten alleen aan in de winkel of alleen in de webshop en kenden ze verschillende kortingen toe aan verschillende kanalen.

 

De hamvraag: is dit wijs om te doen? Marketing besteedt veel geld aan het oprichten van een merkbelofte door hun reclame en marketing uitingen. Op elke plek waar die belofte gebroken wordt, wordt een trauma gecreëerd voor retailers. Een kanaalspecifieke promotie breekt de omnichannel belofte. En iedere keer dat dat gebeurt, wordt het moeilijker om het vertrouwen van de klant terug te winnen.

Customer loyalty

In-store waardetoevoeging door digitale technologieën

 

De perfecte winkelervaring is net zoiets als de perfecte date. De details zijn voor iedereen anders, maar over het algemeen is de perfecte date vrij van gedoe en onaangename verrassingen. Of een consument nu fysiek in uw winkel, online of via een combinatie van de twee winkelt, naar deze ervaring moeten retailers streven. Uw klanten zullen zich deze ervaring lang blijven herinneren nadat ze vertrekken uit uw winkel. En, het is er een waar ze naar terug willen keren.

 

Mensen zijn echt uw #1 asset. Hoe kunt u hen nu laten merken dat u ook echt zo denkt? Het antwoord is bevoegde, betrokken medewerkers. Medewerkers en klanten uitrusten met digitale technologieën kan veel waarde toevoegen. "Mobiele devices geven medewerkers toegang tot meer gedetailleerde productinformatie dan ooit eerder", zegt Karen Garrette, Global Retail Director, Microsoft. "Als de winkel het product niet heeft waar de klant naar zoekt, kunnen ze direct zien waar het wel te verkrijgen is. Toegang tot online winkel- en surfgeschiedenis kan zelfs helpen hen alternatieve of aanvullende items aan te bieden." Deze mate van medewerker/klant betrokkenheid is meer waard dan de lagere prijs die de klant elders hoeft te betalen. "Wanneer een klant zich geliefd en speciaal voelt, keren ze bovendien terug en willen ze hun ervaring delen", sluit Garrette af.

 

 

Marketing oplossing
Marketing
Houd voortdurend contact met consumenten door gepersonaliseerde campagnes en marketingactiviteiten.

 

Marketing oplossing
Marketing
Houd voortdurend contact met consumenten door gepersonaliseerde campagnes en marketingactiviteiten.
Winkelbeheer met POS
Winkelbeheer met POS
De volledig geïntegreerde winkelfunctionaliteit geeft u een beter, real-time inzicht in de winkelactiviteiten.
Assortiment beheer
Assortiment beheer
In de Retail markt speelt het beheren van voorraden een belangrijke rol. Vragen als; Welke artikelen leggen we in de winkels? en Welke verkopen we via het internet? bepalen de strategie van het beheren van de voorraad.
Internet
Internet
Het internet, de plek waar meer en meer verkopen plaats vinden en informatie beschikbaar is.
Logistiek
Logistiek
Het verplaatsen van voorraad van de ene locatie naar de andere. Het klinkt zo eenvoudig, maar hoe organiseren we dat?
Levering
Levering
Het leveren van verkochte goederen moet meer en meer aangepast kunnen worden op de wensen van de consument.
Supply Chain
Supply Chain beheer
Wilt u het samenspel tussen leveranciers, voorraadbeheer en verkopen optimaliseren?
Social commerce
Social commerce
Is het effect van social commerce van invloed op uw verkoopresultaten?
Financieel
Financieel
Hoe presteren de winkels, de webshop en het call center? Online inzicht in omzet en kosten is noodzakelijk om snel beslissingen te kunnen nemen.
Mobiele commerce
Mobiele commerce
Is het ontsluiten van ERP gerelateerde gegevens alleen weggelegd voor de medewerkers op kantoor?
Betalingen
Betalingen
Is het betaalproces van elk afzetkanaal goed geregeld?
Call center
Call center
Een 360° klantbeeld met Call Center functionaliteit.
Infrastructuur
Infrastructuur – cloud & managed services
In een veranderende markt willen klanten flexibele en kant-en-klare IT-oplossingen die meebewegen met hun business. Als gevolg hiervan is een sterke opkomst gaande van andere vormen van IT-gebruik: hosting, licenties op basis van maandelijkse kosten, betalen op basis van werkelijk gebruik, etc.

 

Het bewijs: beelden van Prodware klanten

  • Microsoft Dynamics NAV, Prodware adjust Ditstribution and Retail
  • Microsoft Dynamics AX, Prodware adjust Distribution and Retail
  • Microsoft Dynamics AX, Prodware adjust Distribution and Retail

 

Neem contact op!

* Selecteer een van deze opties:

Ja, ik wil graag per e-mail informatie ontvangen over oplossingen, nieuws en evenementen waarin ik geïnteresseerd ben.

Nee, ik wil geen e-mails ontvangen van Prodware. Ik erken dat door dit optie te kiezen, ik me afmeld van alle e-mailberichten.

 

*Privacy:

Ik ga akkoord dat mijn gegevens door Prodware worden opgeslagen in overeenstemming met het Prodware privacybeleid.